TERAPIE EFT A MOJE PRVNÍ SETKÁNÍ S TOUTO METODOU

Narodila jsem se v malebné vesničce Svratouch, kterou „proslavil“ léčitel pan Jindřich Paseka, který byl náš soused a kamarád mého tatínka. Od dětství jsem se tedy několikrátpřesvědčila o tom, že existují „věci mezi nebem a zemí“.

Tohoto věhlasného léčitele jsem sama několikrát navštívila, byl dokonce na mé svatbě, ale nejčastěji jsem za ním jezdila ve svém nejtěžším životním období, když jsem vážně onemocněla v roce 2003. Kdo jste u něho byl, dáte mi jistě za pravdu, že u něho bylo samozřejmé, že každému tykal a pochopitelně i mě, kterou znal od dětství.

Často mě přivítal slovy : „Tak copak tě trápí děuče?“ Při každé návštěvě jsme si pěkně povídali, velmi zdůrazňoval, jak je důležitý psychický klid. Nikdy nezapomenu jeho slova : „ KLID NÁS LÉČÍ, NEKLID NÁS NIČÍ !!!“ Při jedné návštěvě mi dal přečíst článek v časopise Meduňka – bylo to přání do nového roku a věnování k jejímu prvnímu vydání.

Od té doby jsem si časopis Meduňka pravidelně kupovala a četla a četla. Jednou jsem si však přečetla článek, který mi nedal spát.V č.8/2006 popisovala jakási Sindy o zkušenostech s metodou EFT, kterou k nám do Čech přivezla z Japonska. Jakési poťukávání na několik bodů a přitom pojmenovávat, co mě trápí, TO se mi zdálo až neuvěřitelně lehké a jednoduché. Říkala jsem si: „ Kdyby TO fungovalo, jak ta paní popisuje, tak by TO bylo opravdu úžasné!!!“.

Můj zájem o EFT stále vzrůstal, až jsem se přihlásila na kurz. Po absolvování kurzu, který byl velmi zajímavý, mi nic nebránilo abych tuto jednoduchou „ťukací“ metodu zkoušela sama na sobě. A Světe div se – ONO to opravdu fungovalo. Nyní pracuji jako certifikovaný KOUČ OSOBNÍHO ROZVVOJE a TERAPEUT EFT.

Začala jsem ťukat při každé obavě, strachu, stresu, nepříjemnostech, obavách i bolestech. Vždycky, když se necítíte dobře – zeptejte se sami sebe : „Čím by to mohlo být a co je příčinou?“ Odpovědí je to, co Vás trápí a s tím spojené nepříjemné pocity a negaivní emoce, jako strach, naštvání, zoufalost, stres, smutek, zlost, žárlivost, nenávist, nedůvěra a další.

Pokud Vás cokoli z výše uvedeného trápí, neváhejte a napište mi.

A pokud ve vašem životě nic nepříjemného není – tak mi napište také, jak jste toho dosáhli.

Se všemi těmito negativními emocemi, je totiž jako zápalná šňůra k dynamitu spojena nějaká nepříjemná vzpomínka. Pokud jenom doutná, nebo zatím jiskří, je stále ještě čas ji ustřihnout, nebo uhasit, dokud to nebouchne.

EFT dokáže až kouzelně tyto negativní emoce, nepříjemné vzpomínky a pocity odstranit. Po vyťukání konkrétní negativní emoce se klient cítí uvolněný, svobodný, lehký, jakoby z něho spadl velký kámen. A věřte mi, někdy jsou to obrovsky tíživé a letité balvany. Máte nějaký kámen, kterého se chcete zbavit?

Tak takové bylo moje první seznámení s metodou EFT a proto musím stále znovu poděkovat léčiteli panu Pasekovi, Meduňce a Sindy, kteří mě na tuto cestu přivedli.

DĚKUJI!!!

Další příběhy si můžete přečíst zde: Případy EFT

Jak EFT terapie pomohla jiným lidem si můžete přečíst zde: REFERENCE

Napsat komentář