„Z uťáplé holky k sebevědomé žene“

Další zajímavý případ z mé 10 leté praxe – inspirace i pro ostatní ženy, které se nacházejí v podobné nelehké situaci, se vzkazem – SE VŠÍM SE DÁ NĚCO DĚLAT :

Napsala mi mladá 31- letá slečna – říkejme ji Lenka z Brna, že má zájem o terapii EFT (31.3.2016). Domluvily jsme se na sezení a viděly jsme se na skype, každá v pohodlí svého domova.

Klienta se vždy nejdříve zeptám, na čem chce pracovat, Lenka mi odpověděla, že má pocit, že je “ žárlivá, urážlivá a vztahovačná“. Pak ve zkratce probíráme životopis, do kterého by si Lenka napsala studium od základní, přes středoškolské až po vzdělání vysokoškolské v oboru práva.

„Při zaměstnání jsem studovala školu a byla jsem pořád v jednom kole, neměla jsem na nic čas a makala a makala.“

Sedm let pracovala v Praze jako asistentka ředitele u velké firmy. Z této práce byla natolik vyčerpaná a vyhořelá, že jednoho dne dala výpověď a odešla zpět do Brna. Zde se přihlásila na Úřad práce a vybrala si rekvalifikační kurz – kosmetička. I v osobním životě si prošla nelehkými vztahy, její rodiče byli rozvedení a ona se nastěhovala do bytu svého přítele. Byl na ní vyvíjen tlak „okolí“, že neměla opouštět lukrativní zaměstnání, aby si našla stejnou práci, nebo se nechala zaměstnat. I z těchto důvodů ji napadaly myšlenky, že je „neschopná, až zoufalá“.

Z „okolí“ totiž slyšela: „Že nic nedělá, že se pořád na něco vymlouvá, proč to nejde, že má strach, aby si na toto nic nedělání nezvykla a nestal se z ní povaleč…že je vlastně pořád doma a jen se „valí“…

S přítelem se několikrát pokoušeli o miminko, ale těhotenství nejméně dvakrát skončilo potratem.  I proto byla pesimistická a narůstal její strach, že poruší svůj vnitřní slib, který si dala a děsila se toho, „Že bude mít miminko až v 35 letech a bude tak stará matka“. Svěřila se mi, že nyní čeká vytoužené miminko, ale zatím o tom nikomu v rodině neřekla, protože se bála, aby to dobře dopadlo.

Zaměřily jsme se na její nevětší negativní pocity, které jsme zpracovaly. Porozumění a uvědomění si současné situace s odstraněním negativních emocí přineslo obrovskou úlevu. Poznání sama sebe, určení si priorit do budoucna a upřesnění dalších kroků ulehčilo počáteční svázanost a pocity neschopnosti. Pozitivní naladění, důvěra v sebe samu a odvaha, kterou Lenka získala byla až viditelná. Na konci byla Lenka uvolněná, připravená na Nový Začátek a končila slovy: „Bylo mi s vámi tak dobře, až je mi líto, že to končí!“

Asi za měsíc mi napsala dopis, který končil těmito slovy: „Bylo mi s vámi dobře, byla jsem spokojená, je hezké si s někým tak „odborně“ popovídat a slyšet nezávislý názor a možná i slyšet, že nejsem tak hrozná, jak se vidím, nebo jak mě vidí partner a pak mně dává klíny do hlavy Je možné, že se ve mě něco děje a já si to tolik neuvědomuji, nevím :/ Mějte se krásně! a budu se těšit – věřím, že zase na slyšenou Lenka
A v červeni téhož roku mi přišel tento dopis – cítíte ten rozdíl, posun a úlevu?! :

Dobrý den, paní Kostelecká, mám se krásně a děkuji za to. Konečně se cítím šťastná, i když tento pocit už je od počátku těhotenství a od té doby, co jsem odešla z předchozí práce ale přece jenom to těhotenství a těšení se na toho mého drobečka, to je super! Včera jsem byla navštívit svoji nejlepší kamarádku, 8.7.2016 se jí narodil chlapeček, 2,80 kg a viděla jsem je vlastně po týdnu po porodu a za to jsem byla ráda, že jsem si hned představila, že i já budu mít takový pidi malý miminko a budu se o něho hezky starat, bylo to krásné, moc se na to těším, obavy nemám žádné a věřím, že vše zvládnu… Odpočítávám dny, týdny a těším se zase na každý nový týden, kdy už budu moci zase říci, že jsem ve svém těhotenství zase o týden dál Bříško už se mi začíná zvětšovat, tak už si říkám, že za chvilku už budu vypadat jako 100% těhulka i když to už je možná vidět i teď, ale mne to nepřijde, protože ten pupík vidím růst postupně, tak mne to tak nepřijde, ale už jsem přibrala cca 3-4 kg, takže asi se zvětšuji, ale mne to nepřijde, pořád si přijdu stejná, jsem i zvědavá, jak ten pupík tedy bude velkej a o kolik se tedy zvětším Shromažďuji si oblečení, zjišťuji, že je toho potřeba hodně více, než jsem si myslela… Příští týden jdu na velký ultrazvuk v 21.týdnu a také nás čeká dovolená, tak se těším..je teď všechno prima Doufám, že i vy se máte krásně a jste spokojená!

Lenka

PS: Lence se narodila krásná zdravá holčička, se kterou zažívá nejkrásnější období, dále spolupracujeme a „PST, miminko bude mít brzy sestřičku !? 🙂

Krásný každý den

 Vám přeje

Váš kouč Marie Kostelecká

Chcete také pro sebe něco udělat – napište mi.

www.mariekostelecka.cz 

KOUČ ZDRAVÉHO ŽIVOTNÍHO STYLU A ROZVOJE OSOBNOSTI

TERAPEUT ENERGETICKÉ PSYCHOLOGIE & EFT

„Inspiruji lidi ke změnám, které vedou k radostnějšímu, spokojenějšímu a šťastnějšímu životu.“

Napsat komentář